Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποιος μπορεί να γίνει μέλος της Τράπεζας Χρόνου;

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος: Άνεργοι, επαγγελματίες, άποροι, οργανισμοί, εταιρείες, εθελοντές κ.λπ., είτε είναι κάτοικοι της Γλυφάδας είτε όχι.

 

2. Είμαι ανήλικος. Μπορώ να γίνω μέλος;

Μπορείς να συμμετέχεις στην Τράπεζα Χρόνου μέσω του λογαριασμού χρήστη του κηδεμόνα σου. Την ευθύνη για τις συναλλαγές αναλαμβάνει ο κηδεμόνας.

 

3. Πώς εγγράφομαι;

Μπορείς να εγγραφείς μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα μας, να επισκεφθείς το γραφείο της Τράπεζας Χρόνου (Μυστρά 1, Γλυφάδα) ή να τηλεφωνήσεις στο 2109608973.

 

4. Μπορώ να κάνω εγγραφή κάποιον φίλο μου;

Φυσικά, αρκεί να έχεις τη συγκατάθεσή του. Για την πιστοποίηση του λογαριασμού του ενδέχεται να ζητηθεί αποστολή φωτοαντιγράφου της ταυτότητάς του.

 

5. Τι είναι τα Τ.Ε.Μ.;

Τα Τ.Ε.Μ. (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα) είναι το δικό μας άυλο «νόμισμα», το οποίο έχει αντίκρισμα σε Χρόνο και χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.

 

6. Τα Τ.Ε.Μ. εξαργυρώνονται σε χρήματα;

Όχι. Τα Τ.Ε.Μ. είναι το μέσο συναλλαγής αποκλειστικά για την Τράπεζα Χρόνου και δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα εκτός του δικτύου αυτού.

 

7. Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα Τ.Ε.Μ.;

Όλα τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου.

 

8. Πόση διάρκεια έχουν τα Τ.Ε.Μ.; Μπορώ για παράδειγμα να τα χρησιμοποιήσω μετά από ένα χρόνο;

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Τ.Ε.Μ. όποτε το θελήσεις εσύ. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο.

 

9. Γιατί δεν μπορώ να δω την καρτέλα «Αγγελίες»;

Η καρτέλα «Αγγελίες» εμφανίζεται μόνο στα μέλη της Τράπεζας Χρόνου, εφόσον εισέλθουν με το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους.