Γίνε εθελοντής στην Τράπεζα Χρόνου!

ethelontismos-1

Η εθελοντική εργασία ως τρίτη δύναμη της κοινωνίας, εκτός της πολιτικής και της οικονομίας, λειτουργεί ως καινοτόμος δύναμη και μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα. Οι εθελοντές είναι μέρος της κοινότητας και αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο ανάμεσα στους πολίτες και τους επαγγελματίες στις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

 Ο εθελοντισμός εκφράζεται ελεύθερα και χωρίς χρηματική αμοιβή από ανθρώπους, οι οποίοι ενεργοποιούνται με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες της κοινότητας αυτής και προϋποθέτοντας ότι οι εθελοντές είναι πρόθυμοι να αναπτυχθούν και οι ίδιοι.

Άλλωστε, ο εθελοντισμός δεν αφορά μόνο στο τι μπορείς να κάνεις για τους άλλους. Στην Τράπεζα Χρόνου πιστεύουμε ότι ανταμείβει όλους όσους εμπλέκονται. Οι εθελοντές μας εισπράττουν πολλά από την εμπειρία τους:

  • Βελτιώνεις την αυτοπεποίθησή σου, καθώς στην Τράπεζα Χρόνου μπορείς να εμπλακείς σε πρωτότυπες δραστηριότητες εμπλουτίζοντας την επαγγελματική σου εμπειρία με την απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων που βοηθούν μετέπειτα στην επαγγελματική σου αποκατάσταση.
  • Δοκιμάζεις διαφορετικούς τύπους εργασίας και ανακαλύπτεις τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σου. Δε χρειάζεται να επιμείνεις σε κάτι που σχετίζεται με το επάγγελμά σου ή σε κάτι που γνωρίζεις ήδη ότι διαθέτεις τις δεξιότητες. Ο εθελοντισμός είναι ένας πραγματικά πολύ καλός τρόπος να ανακαλύψεις «κρυμμένες» δεξιότητες και ενδιαφέροντα που ποτέ δεν ήξερες ότι είχες!
  • Μπορείς να περάσεις δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερό σου χρόνο, ενισχύοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της προσφοράς στο συμπολίτη και την κοινωνία.

 

Θα μπορούσες να συνοδέψεις κάποιον στο γιατρό;

Θα μπορούσες να διδάξεις σε κάποιον μια ξένη γλώσσα;

Θα μπορούσες να μαγειρέψεις για ένα παιδικό πάρτι;

Θα μπορούσες να βγάλεις βόλτα το σκύλο του γείτονα;

Θα μπορούσες να βοηθήσεις κάποιον με τη χρήση του ίντερνετ;

 

Αν θέλεις να δραστηριοποιηθείς και να συμμετέχεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σπίτι, στη γειτονιά, στην τοπική κοινωνία, επικοινώνησε μαζί μας.